January 25, 2015

Sejarah Purple Carrot dan kunci rahsia awet muda

Awat nak cerita pasal lobak merah pulak. Eih perlu  dah kata blog kesihatan wajibla belajar pasal lobak merah atau nama glamer ialah Carrot.

   

KOrang tahu tak warna asal nya ialah UNGGU? Hahhh tak tahu kan tak tahu kan? Cuma dalam keadaan istimewa terjumpa carrot bewarna kuning dan putih? Habis yang di pasar tu? PAda kurun ke 16, petani petani di Belanda mengahwinkan (kacukan) lobak kuning dan putih untuk melahirkan carrot yang bewarna oren yang selalu kita nampak kat pasar tu..

Menarik kan? Dan tahukan anda pigmen berwarna unggu di dalam lobak adalah anthocyanin iaitu sejenis flavanoids. Flavanoid inilah yang memberi warna yang gelap pada tumbuh tumbuham biasanya warna gelap lebih kepada unggu gelap. Bahan ini mengandungi effek anti oksida, anti pembengkakan dan juga bahan yang pelindung dari perebakan kanser.

Antara bahan bahan yang penting dalam penghasilan VIVIX ialah Purple Carrot (Lobak Unggu), yang kaya dengan flavanoids dan poliphenol. Jadi terbukti bahawa VIVIX ini adalah tonik anti oksida terunggul yang memberi kesan yang hebat pada peringkat sel itu sendiri. Inilah kunci kepada rahsia awet muda sehingga 25 tahun lebih muda.

Inilah aneka jenis lobak yang ade dalam dunia ni. Sumpah belum pernah tengok live lagi purple carrot ni. memang terbaik la VIVIX. Tonik rahsia awet muda 1% rakyat Malaysia kini.

Bulan ni promo VIVIX memang amik pelung la nak hensem lawa dan paling penting bebas kanser dan bahan bahan yang boleh menyebabkan penuaan pramatang.

Untuk  tempahan dan mendapatkan khidmat konsultasi boleh hubungi saya di aulakif@gmail.com @ 012-2522007
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
Salam Sayang,
Mommy RazimSarhan,
Aula
Senior Coordinator Shaklee
aulakif@gmail.com
012-2522007


Komen
0 Komen

No comments:

Post a Comment

Mommy Razim and Sarhan Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign