June 20, 2015

Nilai RM200 dalam hidupku.

Tenang di saat malam malam macam ni. Semua pun dah tidur. So di hari yang mulia ini saya nak ucapkan Selamar berpuasa kepada semua umat Islam di serata dunia yang membaca blog saya ini.

Tergerak nak menulis kisah nilai RM200 dalam kehidupan serba material ni. Memang ramai tak heran sangat pun RM200 ni. Malah tambahan RM200 boleh la tambah duit shopping sepasang kasut ke handbag ke. Apa sangat la kan. Nak bayar installement kereta pun tak.lepas.

Namun sejak berkecimpung dalam dunia Shaklee saya tahu dan kenal.erti RM200 pada sesetengah orang yang anda mungkin tak kenal. RM200 boleh beri makan untuk seisi keluarga sementara menunggu gaji yang lagi 2 minggu. Boleh membeli susu anak di saat poket tengah kering malah tiada langsung sesen nak beli pampers anak pun. Ada tu nak.beli pad pun tak mampu.

   RM200 banyak.pengertian dalam hidup orang lain yang mungkin anda tak kenal. Namun ia memberi kepuasan kepada hati saya jika setiap ringgit yang diperolehi memberi 1001 kesyukuran pada keluarga yang amat memerlukan.

Syukur Ya Rasullah dapat aku berkongsi kebaikan menambah baik kesihatan pada mereka dan lebih bersyukur lagi jika bonus yang mereka terima dapat mereka tambah nilai hidup keluarga mereka. Dengan Shaklee setiap orang mampu miliki peluang untuk ubah jalan hidup mereka.

Tak sabar nak raya semoga tahun ni lebih ramai anak buah ku merasa duit raya lebih nak di kongsi bersama insan tersayang.

Salam sayang
Aula
Mommy Razhan
Senior Coordinator
aulakif@gmail.com
012-2522007


Komen
0 Komen

No comments:

Post a Comment

Mommy Razim and Sarhan Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign