October 9, 2014

3 TIPS MUDAH MENJADI JUTAWANUish bila sebut jer kan nak menjadi jutawan ramai la kan klik. Mudah jer sebenarnya nak jadi jutawan ni.

So jom kita selam 3 tips mudah menjadi JUTAWAN

#TIPS 1; Fahami konsep Kuasa Kecil Kecil CIli PAdi

Ramai yang ingat nak Berjaya dan kaya kita kena mula dengan pelaburan yang besar, tapi sedarkah kita bahawa ramai tokoh tokoh jutawan kita bermula dengan tiada apa apa? Ye contoh seorang jutawan besi, bermula dengan mengumpul besi besi buruk dan mula menjual untuk di jadikan modal dan bertitik tolak dari situ ia berkembang dan berkembang. Tidak la saya suruh korang kumpul besi buruk pulak, tetapi kita kena ubah mindset bahawa nak Berjaya kena invest berpuluh ribu baru akan berjaya.

Setiap peluang yang kecil itu juga boleh membawa pulangan ratusan ribu ringgit jika anda tahu teknik dan mendapat mentor yang boleh membantu anda berjaya.#TIPS 2: Tukar Persepsi anda terhadap DUIT

Ramai yang mempunyai pelbagai persepsi terhadap duit kan? Ada yang tak suka yang duit mengusai diri la ada yang obsess pulak. Tapi 90% dari anda pasti sedang menyampah kan dengan mereka yang mempunyai duit yang melimpah ruah sampai tidak tahu nak berbelanja apa. Sedangkan anda masih lagi duduk di situ berkerja keras dengan harapan anda pun akan dapat duit sebegitu. Sudah tiba masanya anda mengubah persepsi anda terhadap duit. Duit bukanlah masalahnya tetapi persepsi adalah masalah.

Jadi mulai hari ini, anda kena tukar persepsi bahawa menjadi kaya dan duit bukanlah masalah, tetapi diri anda sendiri. Mulai hari ini anda kena bercakap pada diri anda “Engkau adalah Magnet duit, dan saya adalah kaya dan berjaya”#TIPS 3: Hargai setiap RM5 yang anda simpan akan memastikan kebebasan kewangan anda

Ramai yang suka meletakkan simpanan adalah perkara terakhir yang anda asingkan selepas mendapat gaji. Sebab tu 90% masih lagi miskin, sedangkan itu lah yang paling utama kan. Jadi tips mudah saya ialah set aside RM5 setiap hari tanpa mengelat.

Jika mengubah sikap kita untuk menyimpan walaupun RM1 setiap hari dan di letakkan di dalam investement yang tinggi pulangan bukan kah mudah?

Tips jutawan yang mudah sebenarnya namun kita menjadikan ia kompleks kerana terlalu banyak berfikir. Jadi reset minda dan celik hati~Prof Muhaya dan hargai bahawa menjadi miskin bukanlah satu takdir tapi adalah akibat terhadap tindakan kita terhadap sesuatu situasi.Saya sudah berubah dan menjalani cukup cukup makan bukan pilihan saya. Sertai saya dengan MISI DUIT EXTRA RM500. Kenapa RM500 kerana itulah bonus pertama saya bersama Shaklee tanpa ade downline hanya diri saya sendiri dan baru berkenalan dengan Shaklee.

Kini? Alhamdulilah sudah pun mencecah 4 angka hanya dengan part time business.

Saya memang suka sangat Shaklee ni memang happy dan banyak yang saya harungi selama berbisnes kesihatan bertambah dan duit poket pun masyuk.

Saya wanita berkerjaya dan ibu kepada 2 putera comel dan Shaklee adalah passion saya. Saya happy dan mahu terus membantu ibu ibu di luar sana menjana part time income.Love,

Amazing Mommies

Nurul Aula A'Akif Fadzil

Shaklee Independent Distributor

012-2522007

aulakif@gmail.comKomen
0 Komen

No comments:

Post a Comment

Mommy Razim and Sarhan Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign